UA
   FONAMENTS DE NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA    Any acadèmic       Versió PDF.  Versió PDF per a convalidació.
Codi8384Descripció
Crdts. Teor.2,5CONEIXEMENTS BÀSICS DE NUTRICIÓ HUMANA. MANEIG, CONSERVACIÓ I ALTERACIÓ DELS ALIMENTS. PLANIFICACIÓ I ELABORACIÓ DE DIETES. TERÀPIA NUTRICIONAL. GASTRONOMIA.
Crdts. Pract.2
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival a 5,62 ECTS.


Departamentos y Áreas
DepartamentsÀreaCrdts. Teor.Crdts. Pract.Dpto. Respon.Respon. Acta
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIANUTRICIÓ I BROMATOLOGIA31,5


Estudis en què s'imparteix
Diplomatura en Turisme - pla 2000


Prerequisitos
Sense incompatibles


Incompatibilitats de matricula per continguts equivalents
Sense Dades


Matriculats (2010-11)
Grup (*)Nombre
1 30
TOTAL 30
(*) 1: Matí - CAS


Oferida com a lliure elecció (2010-11)
Nombre màxim d'alumnes: Sense màxim
Feu clic ací per a veure a quins estudis s'ofereixen
Consulta Gràfica d'Horari
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival aFeu clic ací


Horari (2010-11)
ModeGrup (*)Data d’iniciData de finalitzacióDiaHora d’iniciHora d’fiAula
CLASSE TEÒRICA 1 03/02/2011 27/05/2011 X 13:00 15:00 A1/1-35P
CLASSE PRÀCTICA (LRU) 1 03/02/2011 27/05/2011 J 13:00 14:00 A1/1-47S
(*) CLASE TEÓRICA
1: Matí - CAS
(*) CLASE PRÁCTICA (LRU)
1: Matí - CAS


Grups de matricula (2010-11)
Grup (*)QuadrimestreTornIdiomaDistribució (lletra nif)
1 2do. M CAS des de A fins a Z
(*) 1: Matí - CAS


Objectius de l'assignatura / competències (2010-11)
Objetivo general:
Con esta asignatura se pretende que el alumno adquiera los conocimientos básicos
de la nutrición, conozca las principales toxiinfecciones alimentarias y conozca la gastronomia regional.



Continguts teòrics i pràctics (2010-11)
Contenidos teoricos y practicos (2006-07)
Tema I .- PROCESOS DE DIGESTION, ABSORCION, TRANSPORTE Y ELIMINACION.

Tema II.- MACRONUTRIENTES Y MICRONUTRIENTES. REQUERIMIENTOS NUTRICIONALES.

Tema III .-GRUPOS DE ALIMENTOS

Tema IV .-INTOXICACIONES ALIMENTARIAS

Tema V .-GASTRONOMÍA REGIONAL E INTERNACIONAL




Enllaç al programa
Professor/a responsable
LLOPICO ALÓS , JAVIER


Metodologia docent (2010-11)
Classes pràctiques
Teórica, puestas en común, debates. La participación en clase se valorará.


Tipus d'activitats: teòriques i pràctiques
No especificat
Se realizará un cuadernillo de prácticas en grupos de 3 personas, que se basará en trabajos propuestos en las clases prácticas.

Se hará una exposición de un tema relacionado con la gastronomía regional o internacional.

Se realizará un menú de boda adaptado para diabéticos y celiacos, a partir de uno dado.

Se realizará una carta de restaurante, indicando los platos específicos que se incluirían en una dieta hipocalórica, vegetariana y baja en colesterol.


Professorat (2010-11)
Grup Professor
TEORIA DE 83841LLOPICO ALÓS, JAVIER
CLASE PRÁCTICA (LRU) DE 83841LLOPICO ALÓS, JAVIER
Enllaços relacionats
Sense Dades


Bibliografia
No hi ha llibres recomanats en aquesta assignatura per a aquest any acadèmic.
Dates d'exàmens oficials (2010-11)
ConvocatòriaGrup (*)DataHora d’iniciHora d’fiAules assignadesObservacions:
Estudi: B004
Exàmens extraordinaris de finalització d'estudis (desembre) -1 05/11/2010 -
Període ordinari per a assignatures de segon semestre i anuals 1 30/05/2011 09:00 12:00 A1/0-11P -
Període extraordinari de juliol 1 01/09/2011 09:00 12:00 A1/0-10P -
(*) 1: Matí - CAS


Instruments i criteris d'avaluació (2010-11)
No especificat
Las prácticas se evaluarán: con la asistencia a clase de prácticas, obligatoría, y con un cuadernillo de prácticas. El valor de la nota final, será de un 30% las prácticas y de un 70% la teória, que se evaluará mediante un examen tipo test.