UA
   DIETOTERÀPIA II    Any acadèmic       Versió PDF.  Versió PDF per a convalidació.
Codi9634Descripció
Crdts. Teor.3PLANIFICACIÓ DE DIETES TERAPÈUTIQUES. SEGUIMENT AMBULATORI DE DIETES. ALIMENTACIÓ HOSPITALÀRIA. NUTRICIÓ ENTERAL I PARENTERAL. EDUCACIÓ NUTRICIONAL DEL MALALT.
Crdts. Pract.1,5
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival a 5,62 ECTS.


Departamentos y Áreas
DepartamentsÀreaCrdts. Teor.Crdts. Pract.Dpto. Respon.Respon. Acta
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIANUTRICIÓ I BROMATOLOGIA31,5


Estudis en què s'imparteix
Diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica - pla 2001


Prerequisitos
Sense incompatibles


Incompatibilitats de matricula per continguts equivalents
Sense Dades


Matriculats (2013-14)
Sense Dades


Oferida com a lliure elecció (2013-14)
Sense departament
Consulta Gràfica d'Horari
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival aFeu clic ací


Horari (2013-14)
Sense horari


Grups de matricula (2013-14)
Grup (*)QuadrimestreTornIdiomaDistribució (lletra nif)
1 2do. M CAS des de - fins a -
(*) 1: GRUPO 1 - CAS


Objectius de l'assignatura / competències (2013-14)

Adquirir conocimientos sobre diferentes patologías de las más habituales que se pueden presentar tanto en el ámbito de Atención Primaria como en la consulta particular de Nutricionista y que sean continuación de la asignatura de Dietoterapia I.

OBJETIVOS GENERALES:
-Cofección de dietas según patologías.
-Educación nutricional del paciente.



Continguts teòrics i pràctics (2013-14)
Programa de teoría:

Tema 1: Dietas en el paciente oncológico.
Tema 2: Dietas en pacientes con transtorno tiroideo.
Tema 3: Dietas en pacientes con enfermedad inflamatoria intestinal.
Tema 4: Dietas en pacientes neurológicos.
Tema 5: Dietas en pacientes con anorexia y/o bulimia.

Programa de prácticas:

Elaboración y valoración de los requerimientos nutricionales con programas informáticos de dietas para pacientes con patologías.


Enllaç al programa
Professor/a responsable
SIRVENT BELANDO , JOSE ENRIQUE


Metodologia docent (2013-14)
Classes teòriques i pràctiques

Sin docencia


Tipus d'activitats: teòriques i pràctiques
Altres


Professorat (2013-14)
Grup Professor
TEORIA DE 96341SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE
Enllaços relacionats
Sense Dades


Bibliografia

Alimentación y dietoterapia : nutrición aplicada en la salud y la enfermedad
Autors:CERVERA, Pilar ; CLAPES, Jaume ; RIGOLFAS, Rita
Edició:Madrid : McGraw-Hill Interamericana, 2004.
ISBN:978-84-486-0238-3
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Fundamentos en dietética y nutrición
Autors:Sirvent Belando, José Enrique
Edició:Alicante : Sirvent Belando, José Enrique, 2005.
ISBN:84-609-7758-7
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Krause. Mahan. Dietoterapia. 15ª edición
Autors:Raymond, J; Morrow, K
Edició:Barcelona : Elsevier, 2021.
ISBN:9788491139379
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Nutrición aplicada y dietoterapia
Autors:MUÑOZ HORNILLOS, Mercedes ; ARANCETA BARTRINA, Javier (Eds.)
Edició:Pamplona : EUNSA, 2004.
ISBN:84-313-2196-2
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Nutrición para educadores
Autors:MATAIX VERDÚ, Francisco José
Edició:Madrid : Díaz de Santos, 2005.
ISBN:84-7978-676-0
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Tabla de composición de alimentos
Autors:MATAIX VERDÚ, Francisco José (ed.)
Edició:Granada : Universidad de Granada, 2009.
ISBN:978-84-338-4980-9
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Tablas de composición de alimentos : guía de prácticas
Autors:MOREIRAS, Olga [et al.]
Edició:Madrid : Pirámide, 2016.
ISBN:978-84-368-3363-8
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Tratado de nutrición
Autors:GIL HERNÁNDEZ, Angel
Edició:Madrid : Panamericana, 2017.
Notes:Obra en 5v.
ISBN:978-84-9110-195-6 (o.c.) (cart.)
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Valoración antropométrica de composición corporal : cineantropometría
Autors:Sirvent Belando, José Enrique
Edició:San Vicente del Raspeig : Universidad de Alicante, 2009.
ISBN:978-84-9717-052-9
Recomanat per: SIRVENT BELANDO, JOSE ENRIQUE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]
(*1) Aquest professor ha recomanat el recurs bibliogràfic a tot l'alumnat de l'assignatura.
Dates d'exàmens oficials (2013-14)
ConvocatòriaGrup (*)DataHora d’iniciHora d’fiAules assignadesObservacions:
Proves extraordinarias de finalització d'estudis -1 31/10/2013 -
Període ordinari per a assignatures de segon semestre i anuals -1 06/06/2014 -
Proves extraordinàries de assignatures de grau i màster -1 02/07/2014 -
(*) 1: GRUPO 1 - CAS


Instruments i criteris d'avaluació (2013-14)
Examen final
Para los alumnos matriculados en la asignatura. Examen final que constará de preguntas tipo test y de un caso clínico en el que deberá realizarse una dieta relativa a un caso clínico planteado.

Valoración:
Examen final test : 60% de la nota. Es necesaria una nota mínima de 4 en esta parte para poder aplicar el porcentaje con la parte práctica.
Dieta del caso clínico planteado. 40% de la nota.