UA
   DISSENY I PLANIFICACIÓ DE DIETES    Any acadèmic       Versió PDF.  Versió PDF per a convalidació.
Codi9632Descripció
Crdts. Teor.3DIETOTÈCNICA. ALIMENTACIÓ INDIVIDUAL I COL·LECTIVA EN LES EDATS DE LA VIDA. MANEIG DE TAULES DE COMPOSICIÓ D'ALIMENTS. EQUILIBRI ALIMENTARI. PLANIFICACIÓ DE MENÚS.
Crdts. Pract.3
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival a 7,5 ECTS.


Departamentos y Áreas
DepartamentsÀreaCrdts. Teor.Crdts. Pract.Dpto. Respon.Respon. Acta
INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICAINFERMERIA33


Estudis en què s'imparteix
Diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica - pla 2001


Prerequisitos
Sense incompatibles


Incompatibilitats de matricula per continguts equivalents
Sense Dades


Matriculats (2013-14)
Sense Dades


Oferida com a lliure elecció (2013-14)
Sense departament
Consulta Gràfica d'Horari
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival aFeu clic ací


Horari (2013-14)
Sense horari


Grups de matricula (2013-14)
Grup (*)QuadrimestreTornIdiomaDistribució (lletra nif)
1 1er. M CAS des de - fins a -
(*) 1: GRUPO 1 - CAS


Objectius de l'assignatura / competències (2013-14)
amb aquesta assignatura ès pretèn que l`alumne obtinga els coneixements i habilitats per a dissenyar y programar dietes y menús desl persones i col.lectivitats en les diferents etapes de la vida i en diverses situacions fisiológiques.


Continguts teòrics i pràctics (2013-14)



Enllaç al programa
Professor/a responsable
VERDU SORIANO , JOSE


Metodologia docent (2013-14)
Classes teòriques i pràctiques
La metodología a utilizar será:

- La exposición de los contenidos con participación activa del alumnado.
- La resolución de casos prácticos (dentro y fuera del aula)
- Se fomentará la participación del alumnado a través de los dabates generados en el aula y a través del Campus Virtual.
- Se motivará a los alumnos para que presenten casos prácticos sobre la materia.


Tipus d'activitats: teòriques i pràctiques
Pràctiques clíniques
CONTENIDOS PRÁCTICOS (3 Créditos):

Se realizarán prácticas en Centros de restauración colectiva (comedores escolares, centros de mayores, colegios mayorres, ...) concertadas con la Universidad y trabajo de campodo donde los alumnos tendrán que aplicar los conocimientos adquiridos en los contenidos teóricos de la asignatura. Para la realización de estas prácticas se desarrollará un seminario (0,5 Cr.) para explicar y resolver dudas sobre las prácticas.

Además, se complementarán con la asistencia a 1 seminario (0,5 Cr.), a realizar en aula de informática para la planificación de dietas a través de software específico.


Professorat (2013-14)
Grup Professor
TEORIA DE 96321VERDU SORIANO, JOSE
Enllaços relacionats
http://www.nutricion.org
http://www.uned.es/pea-nutricion-y-dietetica-I/guia/


Bibliografia

Alimentación de la persona de edad avanzada : aspectos dietéticos, médicos, psicológicos y sociales
Autors:CHAPUY, P. H.
Edició:Barcelona : Masson, 1999.
ISBN:84-458-0531-2
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Alimentación de las personas sanas
Autors:THOLULON-PAGE, Ch.
Edició:Barcelona : Masson, 1996.
ISBN:84-458-0423-5
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Alimentación maternoinfantil
Autors:CERVERA, Pilar
Edició:Masson : Barcelona, 2000.
ISBN:84-458-0997-0
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Alimentación, nutrición y salud. V. VII
Autors:CALVO, S. C. ; BOTICARIO, C. ; LÓPEZ, C.
Edició:Madrid : UNED, 1998.
ISBN:No disponible
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Alimentación y dietoterapia : nutrición aplicada en la salud y la enfermedad
Autors:CERVERA, Pilar ; CLAPES, Jaume ; RIGOLFAS, Rita
Edició:Madrid : McGraw-Hill Interamericana, 2004.
ISBN:978-84-486-0238-3
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Diet evaluation : a guide to planning a healthy diet
Autors:Jansen, G. Richard ; Kendall, Patricia A. ; Jansen, Coerene M.
Edició:San Diego : Academic Press, 1990.
ISBN:0123802156
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)

Dietética de la mujer embarazada
Autors:THOULON-PAGE, Ch
Edició:Barcelona : Masson, 1992.
ISBN:84-311-0624-7
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Educación sanitaria en alimentación y nutrición
Autors:Castillo Sánchez, María Dolores
Edició:Alcalá la Real (Jaén) : Formación Alcalá, 2010.
ISBN:978-84-9891-924-0
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Enciclopedia de las dietas y la nutrición
Autors:Alemany, Marià
Edició:Barcelona : Planeta , 1999.
ISBN:978-84-08-01422-5
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Estudio nutricional en residencias de ancianos
Autors:--
Edició:Dades no disponibles.
ISBN:No disponible
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)

Fundamentos teórico-prácticos de nutrición y dietética
Autors:MARTÍNEZ, J. Alfredo
Edició:Madrid : McGraw Hill Interamericana, 2004.
ISBN:84-486-0207-2
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Human nutrition and dietetics
Autors:GARROW, J.S. ; JAMES, W.P.T. ; RALPH, A.
Edició:Edinburgh : Churchill Livingstone, 2005.
ISBN:0-443-05627-7
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Krause. Mahan. Dietoterapia. 15ª edición
Autors:Raymond, J; Morrow, K
Edició:Barcelona : Elsevier, 2021.
ISBN:9788491139379
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Libro Blanco de la Alimentación de los Mayores
Autors:Muñoz Hornillos, Mercedes , Aranceta Bartrina, Javier , Guijarro García, Juan Luis
Edició:Madrid [etc.] : Editorial Médica Panamericana, 2005.
ISBN:84-7903-396-7
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Los alimentos
Autors:LÓPEZ NOMDEDEU, Consuelo
Edició:Madrid : Ministerio de Sanidad y Consumo, 1989.
ISBN:978-84-7670-152-2
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)

Manual of dietetics practice
Autors:THOMAS, Briony (ed. lit,)
Edició:Oxford : Blackwell Scientific Publications, 2001.
ISBN:No disponible
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)

Normes dietètiques per a menjadors i resiències escolars
Autors:Espí Montolío, María del Pilar; Mínguez Luján, María Angeles
Edició:Valencia : Servei de Promoció de la Salut, 1986.
Notes:Descatalogado
ISBN:84-7579-111-5
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)

Nutrición en las diferentes etapas de la vida
Autors:BROWN, Judith E.
Edició:Mexico : McgrawHill Interamaericana, 2006.
ISBN:970-10-5876-3
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Nutrición humana
Autors:MARTÍNEZ MONZÓ, Javier ; GARCÍA SEGOVIA, Purificación
Edició:Valencia : Universidad Politécnica de Valencia, 2001.
ISBN:84-9705-072-X
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Nutrición humana
Autors:Javier Martínez Monzó, Purificación García Segovia
Edició:Valencia : Universidad Politécnica de Valencia, cop.2001.
ISBN:84-9705-072-X
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Nutrición y alimentación humana
Autors:MATAIX VERDÚ, Francisco José
Edició:Majadahonda : Ergon, 2009.
ISBN:978-84-8473-664-6 (o.c)
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Tabla de composición de alimentos españoles
Autors:CARRETERO BAEZA, Mª Luz ; GÓMEZ VÁZQUEZ, Mª Dolores (coords.)
Edició:Madrid : Ministerio de Sanidad y Consumo, 1999.
ISBN:84-340-1069-0
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

The Essential Diet Planning Kit
Autors:Harris, Godfrey ; Barke, Jeffrey I.
Edició:Dades no disponibles.
ISBN:093504745X
Recomanat per: VERDU SORIANO, JOSE (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]
(*1) Aquest professor ha recomanat el recurs bibliogràfic a tot l'alumnat de l'assignatura.
Dates d'exàmens oficials (2013-14)
ConvocatòriaGrup (*)DataHora d’iniciHora d’fiAules assignadesObservacions:
Proves extraordinarias de finalització d'estudis -1 16/10/2013 -
Període ordinari per a assignatures de primer semestrre -1 10/01/2014 -
Proves extraordinàries de assignatures de grau i màster -1 01/07/2014 -
(*) 1: GRUPO 1 - CAS


Instruments i criteris d'avaluació (2013-14)
Avaluació contínua, examen final
La calificación final de la asignatura corresponde al sumatorio de la parte práctica y la parte teórica, a saber:

- Examen final (60%): examen de preguntas tipo test y un caso práctico a resolver. 60% significa que la nota máxima que se puede obtener en el examen es un 6.

- Trabajo de prácticas (40%): Realización de las prácticas e informe final de prácticas, de acuerdo a los objetivos y actividades propuestos en la guía de actividades prácticas (la guía de actividades prácticas se explicará en aula y estará insertada en el aparatdo de materiales en el Campus Virtual). La nota máxima que se puede obtener en este apartado es un 4.

A tener en cuenta:
- La asistencia a los seminarios y a las prácticas es obligatoria y su no asistencia supone la no superación de la asignatura.

- Participación en clase: los casos prácticos a desarrollar en clase, se recogerán por los profesores de la asignatura, la participación activa (presentación de casos) puede suponer hasta un punto más en la nota final del alumno (como valor añadido a su trabajo). En el caso de obtener 10 en el sumatorio de teoría y práctica, la participación en clase se tendrá en cuenta para asignar las matrículas de honor.