UA
   ASPECTES BIOQUÍMICS DE LA NUTRICIÓ    Any acadèmic       Versió PDF.
Codi7480Descripció
Crdts. Teor.4,5NECESSITATS ENERGÈTIQUES I CONSUM D'ALIMENTS. NUTRICIÓ I METABOLISME DE CARBOHIDRATS, GREIXOS I PROTEÏNES. NECESSITATS I FUNCIÓ DE LES VITAMINES, ELEMENTS MAJORITARIS I ELEMENTS TRAÇA. NUTRICIÓ I DIETA. DIETES ESPECIALS.
Crdts. Pract.0
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival a 5,62 ECTS.


Departamentos y Áreas
DepartamentsÀreaCrdts. Teor.Crdts. Pract.Dpto. Respon.Respon. Acta
AGROQUIMICA I BIOQUIMICABIOQUÍMICA I BIOLOGIA MOLECULAR4,50


Estudis en què s'imparteix
Llicenciatura en Químiques - pla 1999


Prerequisitos
Sense incompatibles


Incompatibilitats de matricula per continguts equivalents
Sense Dades


Matriculats (2016-17)
Sense Dades


Oferida com a lliure elecció (2016-17)
Sense departament
Consulta Gràfica d'Horari
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival aFeu clic ací


Horari (2016-17)
Sense horari


Grups de matricula (2016-17)
Sense grups


Objectius de l'assignatura / competències (2016-17)
Descripción sucinta de las necesidades nutritivas de los organismos, en particular del humano, en relación con las distintas necesidades energéticas de acuerdo con el tipo de alimentos detallando las vías y rutas metabólicas que conducen al aprovechamiento y conversión en energía o moléculas sillares de los nutrientes.


Continguts teòrics i pràctics (2016-17)
1. Introducción. 2. Bioenergética y nutrición. Contenido energético de los alimentos Necesidades energéticas del organismo humano. Gasto energético. Metabolismo basal Costo actividad física. Efecto termogénico de los alimentos. 3. Agua. Metabolismo. 4. Nutrición y metabolismo de los carbohidratos. Carbohidratos y enfermedades 5. Nutrición y metabolismo de las grasas. Temas de especial interés 6. Nutrición y metabolismo de las proteinas. Enfermedades y malnutrición proteica. 7. Nutrición y metabolismo de las vitaminas Función y requerimientos. Deficit y enfermedad. Moléculas análogas. 8 Nutrición y metabolismo de los elementos mayoritarios Función y requerimientos. Deficit y enfermedad. 9. Nutrición y metabolismo de los elementos traza. Aspectos generales sobre absorción, metabolismo y excreción. Funciones. 10. Aditivos de los alimentos. 11. Dietas especiales


Enllaç al programa
Professor/a responsable
Sense Dades


Metodologia docent (2016-17)
No especificat


Tipus d'activitats: teòriques i pràctiques
No especificat


Professorat (2016-17)
Sense Dades
Enllaços relacionats
Sense Dades


Bibliografia

Biochemistry : a short course
Autors:MATTHEWS, Harry R. ; FREEDLAND, Richard A. ; MIESFELD, Roger L.
Edició:New York : Wiley-Liss, 1997.
ISBN:0-471-02205-5 (rúst.)
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Bioquímica
Autors:Mathews, Christopher K.
Edició:Madrid : Pearson, 2013.
ISBN:9788490353851 (libro e.)
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ] [ Enllaç al recurs bibliogràfic ]

Bioquímica : con aplicaciones clínicas
Autors:Stryer, Lubert
Edició:Barcelona : Reverté, 2016.
ISBN:978-84-291-7607-0 (o.c.)
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Bioquímica : las bases moleculares de la vida
Autors:McKee, James R.
Edició:México, D.F. : McGraw-Hill Education, 2014.
ISBN:978-607-15-1127-0
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ] [ Enllaç al recurs bibliogràfic ]

Bioquímica y valor nutritivo de los alimentos
Autors:ROBINSON, David S.
Edició:Zaragoza : Acribia, 1991.
ISBN:84-200-0699-8
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

El futuro de los alimentos
Autors:FORD, Brian J.
Edició:Barcelona : Blume, 2003.
ISBN:84-8076-442-2
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Lehninger, principios de bioquímica, septima edición
Autors:Nelson, David L.
Edició:Barcelona : Omega, 2019.
ISBN:978-84-282-1667-8
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Manual de bioquímica de los alimentos
Autors:ALAIS, C. ; LINDEN, G.;
Edició:Barcelona : Masson, 1990.
ISBN:84-311-0498-8
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Manual de química y bioquímica de los alimentos
Autors:COULTATE, Tom P.
Edició:Zaragoza : Acribia, 1997.
ISBN:84-200-0843-5
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Metabolism and nutrition
Autors:MING, Yeong Lim
Edició:Edinburgh : Mosby, 2007.
ISBN:978-0-7234-3431-3
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Nutrición : aspectos bioquímicos, metabólicos y clínicos
Autors:LINDER, María C. (ed.)
Edició:Pamplona : EUNSA, 1988.
ISBN:84-313-1050-2
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Nutrientes, alimentos y tecnologías alimentarias
Autors:THOULON-PAGE, Ch.
Edició:Barcelona : Masson, 1996.
ISBN:84-458-0415-4
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Nutrition and metabolism
Autors:edited on behalf of the Nutrition Society by Michael J. Gibney, Ian A. MacDonald and Helen M. Roche
Edició:Oxford [etc] : Blackwell Science : Nutrition Society, [2003].
ISBN:0-632-05625-8 (rúst.)
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Nutritional biochemistry of the vitamins
Autors:David A. Bender
Edició:Cambridge, UK [etc.] : Cambridge University Press, cop. 2003.
ISBN:0-521-80388-8 (cartoné)
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Principles of human nutrition
Autors:Martin Eastwood
Edició:Oxford [etc] : Blackwell Science, cop. 2003.
ISBN:0-632-05811-0 (rúst.)
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO (*1)
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Química de los alimentos
Autors:BELITZ, Hans-Dieter ; GROSCH, Werner
Edició:Zaragoza : Acribia, 2012.
ISBN:84-200-0835-4
Recomanat per: LLORCA ALCARAZ, FRANCISCO IGNACIO
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]
(*1) Aquest professor ha recomanat el recurs bibliogràfic a tot l'alumnat de l'assignatura.
Dates d'exàmens oficials (2016-17)
Informació no disponible en aquests moments.


Instruments i criteris d'avaluació (2016-17)
No especificat