UA
   CONSERVACIÓ D'ALIMENTS    Any acadèmic       Versió PDF.  Versió PDF per a convalidació.
Codi7394Descripció
Crdts. Teor.3TRACTAMENTS TÈRMICS, ELIMINACIÓ DE LA CALOR I OPERACIONS POSTPROCÉS.
Crdts. Pract.1,5
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival a 5,62 ECTS.


Departamentos y Áreas
DepartamentsÀreaCrdts. Teor.Crdts. Pract.Dpto. Respon.Respon. Acta
AGROQUIMICA I BIOQUIMICAEDAFOLOGIA I QUÍMICA AGRÍCOLA31,5


Estudis en què s'imparteix
Enginyeria Química - pla 1999


Prerequisitos
Sense incompatibles


Incompatibilitats de matricula per continguts equivalents
Sense Dades


Matriculats (2016-17)
Sense Dades


Oferida com a lliure elecció (2016-17)
Sense departament
Consulta Gràfica d'Horari
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival aFeu clic ací


Horari (2016-17)
Sense horari


Grups de matricula (2016-17)
Grup (*)QuadrimestreTornIdiomaDistribució (lletra nif)
1 1er. M CAS des de A fins a Z
(*) 1: GRUPO 1 - CAS


Objectius de l'assignatura / competències (2016-17)
1. Conocer los diferentes métodos de conservación convencionales de la industria agroalimentaria.
2. Introducir al alumnado en el estudio de las tecnologías emergentes que se están aplicando en la conservación de alimentos
3. Estudiar y conocer el papel del envase como medio de conservación de los alimentos.
4. Familiarizar al alumnado con los portales, páginas de Internet y bibliografía relacionadas con la conservación de alimentos.
5. Promover en el alumnado la redacción y exposición de una unidad temática.


Continguts teòrics i pràctics (2016-17)
Bloque I.Introducción.
I.1. Clasificación de los sistemas y métodos de conservación de alimentos.
Bloque II. Conservación de productos alimentarios frescos.
II.1. Conservación de productos alimentarios frescos de origen vegetal y animal
Bloque III. Métodos convencionales de conservación.
III.1. Conservación por calor: pasteurización, esterilización, cocción, fritura.
III.2. Conservación por eliminación de calor: refrigeración, congelación y liofilización.
III.3. Conservación por reducción del contenido de agua: secado, concentración
III.4. Métodos biológicos: Fermentación. Antimicribianos naturales.
III.5. Antioxidantes. Aditivos.
III.6. Métodos combinados de conservación de alimentos
Bloque IV. Importancia del Envasado en la conservación de los alimentos
IV.1. Envasado y almacenamiento
IV.2. Envasado en Atmósfera Modificada
Bloque V.Métodos emergentes en la conservación alimentaria.
V.1. Altas presiones
V.2. Campos eléctricos
V.3. Campos magnéticos
V.4. Pulsos luminosos.
V.5. Irradiación
V.6. Tratamientos de superficies y revestimientos comestibles.
V.7. Encapsulación y liberación controlada.


Enllaç al programa
Professor/a responsable
JORDA GUIJARRO , JUANA DOLORES


Metodologia docent (2016-17)
No especificat


Tipus d'activitats: teòriques i pràctiques
No especificat


Professorat (2016-17)
Grup Professor
TEORIA DE 73941JORDA GUIJARRO, JUANA DOLORES
PRÁCTICAS DE LABORATORIO DE 73941JORDA GUIJARRO, JUANA DOLORES
Enllaços relacionats
Sense Dades


Bibliografia
No hi ha llibres recomanats en aquesta assignatura per a aquest any acadèmic.
Dates d'exàmens oficials (2016-17)
Informació no disponible en aquests moments.
(*) 1: GRUPO 1 - CAS


Instruments i criteris d'avaluació (2016-17)
No especificat