UA
   FONAMENTS DE NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA    Any acadèmic       Versió PDF.
Codi8384Descripció
Crdts. Teor.2,5CONEIXEMENTS BÀSICS DE NUTRICIÓ HUMANA. MANEIG, CONSERVACIÓ I ALTERACIÓ DELS ALIMENTS. PLANIFICACIÓ I ELABORACIÓ DE DIETES. TERÀPIA NUTRICIONAL. GASTRONOMIA.
Crdts. Pract.2
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival a 5,62 ECTS.


Departamentos y Áreas
DepartamentsÀreaCrdts. Teor.Crdts. Pract.Dpto. Respon.Respon. Acta
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIANUTRICIÓ I BROMATOLOGIA31,5


Estudis en què s'imparteix
Diplomatura en Turisme - pla 2000


Prerequisitos
Sense incompatibles


Incompatibilitats de matricula per continguts equivalents
Sense Dades


Matriculats (2009-10)
Grup (*)Nombre
1 35
2 7
TOTAL 42
(*) 1: Matí - CAS
(*) 2: Matí Valencià - VAL


Oferida com a lliure elecció (2009-10)
Nombre màxim d'alumnes: Sense màxim
Feu clic ací per a veure a quins estudis s'ofereixen
Consulta Gràfica d'Horari
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival aFeu clic ací


Horari (2009-10)
ModeGrup (*)Data d’iniciData de finalitzacióDiaHora d’iniciHora d’fiAula
CLASSE TEÒRICA 1 01/02/2010 21/05/2010 X 13:00 15:00 A1/1-38P
  2 01/02/2010 21/05/2010 M 14:00 16:00 A1/0-14S
CLASSE PRÀCTICA (LRU) 1 01/02/2010 21/05/2010 J 13:00 14:00 A1/2-64S
  2 01/02/2010 21/05/2010 X 15:00 16:00 A1/1-61P
(*) CLASE TEÓRICA
1: Matí - CAS
2: Matí Valencià - VAL
(*) CLASE PRÁCTICA (LRU)
1: Matí - CAS
2: Matí Valencià - VAL


Grups de matricula (2009-10)
Grup (*)QuadrimestreTornIdiomaDistribució (lletra nif)
1 2do. M CAS des de A fins a Z
2 2do. M VAL des de - fins a -
(*) 1: Matí - CAS
(*) 2: Matí Valencià - VAL


Objectius de l'assignatura / competències (2009-10)
Objetivo general:
Con esta asignatura se pretende que el alumno adquiera los conocimientos básicos
de la nutrición, conozca las principales toxiinfecciones alimentarias y conozca la gastronomia regional.



Continguts teòrics i pràctics (2009-10)
Contenidos teoricos y practicos (2006-07)
Tema I .- PROCESOS DE DIGESTION, ABSORCION, TRANSPORTE Y ELIMINACION.

Tema II.- MACRONUTRIENTES Y MICRONUTRIENTES. REQUERIMIENTOS NUTRICIONALES.

Tema III .-GRUPOS DE ALIMENTOS

Tema IV .-INTOXICACIONES ALIMENTARIAS

Tema V .-GASTRONOMÍA REGIONAL E INTERNACIONAL




Enllaç al programa
Professor/a responsable
Maestre Pérez , Salvador


Metodologia docent (2009-10)
Classes pràctiques
Teórica, puestas en común, debates. La participación en clase se valorará.


Tipus d'activitats: teòriques i pràctiques
No especificat
Se realizará un cuadernillo de prácticas en grupos de 3 personas, que se basará en trabajos propuestos en las clases prácticas.

Se hará una exposición de un tema relacionado con la gastronomía regional o internacional.

Se realizará un menú de boda adaptado para diabéticos y celiacos, a partir de uno dado.

Se realizará una carta de restaurante, indicando los platos específicos que se incluirían en una dieta hipocalórica, vegetariana y baja en colesterol.


Professorat (2009-10)
Grup Professor
TEORIA DE 83841LLOPICO ALÓS, JAVIER
2Maestre Pérez, Salvador
CLASE PRÁCTICA (LRU) DE 83841LLOPICO ALÓS, JAVIER
2Maestre Pérez, Salvador
Enllaços relacionats
Sense Dades


Bibliografia
No hi ha llibres recomanats en aquesta assignatura per a aquest any acadèmic.
Dates d'exàmens oficials (2009-10)
ConvocatòriaGrup (*)DataHora d’iniciHora d’fiAules assignadesObservacions:
Estudi: B004
Exàmens extraordinaris de finalització d'estudis (desembre) -1 06/11/2009 -
Període ordinari per a assignatures de segon semestre i anuals 2 27/05/2010 15:00 18:00 A1/3-67S -
Període ordinari per a assignatures de segon semestre i anuals 1 27/05/2010 09:00 12:00 A1/1-45P -
Període extraordinari de setembre 2 02/09/2010 -
Període extraordinari de setembre 1 02/09/2010 09:00 12:00 A1/0-10P -
(*) 1: Matí - CAS
(*) 2: Matí Valencià - VAL


Instruments i criteris d'avaluació (2009-10)
No especificat
Las prácticas se evaluarán: con la asistencia a clase de prácticas, obligatoría, y con un cuadernillo de prácticas. El valor de la nota final, será de un 30% las prácticas y de un 70% la teória, que se evaluará mediante un examen tipo test.