Código:26049 Profesor/a responsable: Sin datos Crdts. ECTS:6,00
Créditos teóricos:
1,20
Créditos prácticos:
1,20
Carga no presencial:
3,60
Departamentos con docencia
Dep.:
AGROQUIMICA I BIOQUIMICA Área:
EDAFOLOGIA I QUÍMICA AGRÍCOLA Créditos teóricos: 0,6
Créditos prácticos: 0,6
Este dep. es responsable de la asignatura.
Este dep. es responsable del acta.
Dep.:
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA Área:
NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA Créditos teóricos: 0,6
Créditos prácticos: 0,6
Competencias de la asignatura (verificadas por ANECA en grados y másteres oficiales)
Competències genèriques de grau
CG1 :
Desenvolupar la capacitat d'anàlisi, síntesi i raonament crític.
CG4 :
Demostrar capacitat de treball en equip.
CG5 :
Comprometre's amb l'ètica, els valors d'igualtat i la responsabilitat social com a ciutadà i com a professional.
CG8 :
Adquirir una preocupació permanent per la qualitat i el medi ambient i la prevenció de riscos laborals.
CG9 :
Demostrar habilitat per a transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat.
Competències específiques:>>de coneixement
CE12 :
Relacionar el fonament de les tècniques analítiques (electroquímiques, òptiques...) i les seues aplicacions.
CE16 :
Aplicar la metrologia als processos químics, incloent-hi la gestió de qualitat.
CE17 :
Conèixer i aplicar els mètodes matemàtics i estadístics per a validar models a partir de dades experimentals i optimitzar processos químics.
CE18 :
Relacionar les propietats macroscòpiques amb les d'àtoms i molècules individuals, incloent macromolècules (naturals i sintètiques), polímers, col·loides i altres materials.
CE19 :
Identificar l'estructura i reactivitat de les principals classes de biomoléculas i la química dels principals processos biològics.
CE5 :
Aplicar els principis i procediments utilitzats en l'anàlisi química per a determinar, identificar, i caracteritzar compostos químics
CE7 :
Conèixer les lleis de la cinètica del canvi químic i les seues aplicacions, incloent-hi la catàlisi i els mecanismes de reacció.
CE8 :
Estudiar els elements químics i els seus compostos, la seua distribució en la natura, obtenció, estructura, reactivitat i aplicacions.
Competències específiques:>>d'habilitat
CE24 :
Demostrar el coneixement i comprensió dels fets essencials, conceptes, principis i teories relacionades amb les àrees de la química
CE26 :
Reconèixer i analitzar nous problemes i planejar estratègies per a solucionar-los.
CE27 :
Interpretar, avaluar i sintetitzar dades i informació química.
CE28 :
Reconèixer i implementar bones pràctiques científiques de mesurament i experimentació.
CE29 :
Processar i computar dades en relació amb informació química.
CE30 :
Utilitzar amb seguretat reactius, instruments i dispositius d'aplicació en química.
CE31 :
Dur a terme procediments estàndards de laboratoris implicats en treballs analítics i sintètics, en relació amb sistemes orgànics i inorgànics.
CE32 :
Utilitzar instrumentació química estàndard per a identificació, quantificació, separació i determinació estructural.
CE37 :
Valorar els riscos en l'ús de substàncies químiques i procediments de laboratori, així com gestionar adequadament els residus que es generen.
Competencia exclusiva de la asignatura
Sin datos
Resultados de aprendizaje (Objetivos formativos)
Descriure els components principals dels aliments, destacant-ne els aspectes nutritius i la qualitat alimentària.
Descriure i utilitzar mètodes comuns d'anàlisi d'aliments.
Descriure les principals alteracions que pateixen els aliments i distingir les desitjables de les que cal evitar.
Conèixer els factors que incideixen en les alteracions dels aliments.
Conèixer l'efecte de les diverses propietats dels aliments sobre l'acceptació del consumidor i l'ús de l'aliment en la indústria.
Conèixer la normativa vigent en matèria de qualitat d'aliments.
Avaluar els problemes que, en un aliment concret, poden originar els tractaments previs i proposar-hi diverses solucions.
Determinar les propietats que han de caracteritzar els aliments abans del processament d'aquests.
Descriure els efectes de la conservació química dels aliments.
Conèixer els principals additius alimentaris i l'ús que se'n fa.
Enumerar i descriure els principals processos d'envasament i l'efecte en els aliments.
Avaluar els problemes que poden originar els envasos i proposar-hi solucions alternatives.
Conèixer les formes de reciclatge dels residus de les indústries agroalimentàries.
Avaluar els diversos tractaments de conservació dels aliments.
Objetivos específicos indicados por el profesorado para el curso 2011-12
Sin datos
Contenidos y bibliografía
Contenidos para el curso 2011-12
Sin datos
Enlaces relacionados
Sin datos
Bibliografía
Sin datos
Evaluación
Información provisional. Pendiente de aprobación.
Instrumentos y criterios de evaluación 2011-12
Sin datos
Fechas de pruebas de evaluación oficiales para el curso 2011-12