Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2017-18

La asignatura "Fisiología" forma parte del bloque de conocimiento de las "Ciencias Básicas", que conforma los fundamentos para la mejor comprensión del resto de materias, específicas del campo alimentario. Como recoge el Libro Blanco para el título de Grado en Nutrición Humana y Dietética: "estos conocimientos básicos permitirán homogeneizar el nivel de conocimientos de los alumnos de cara a la continuación con materias específicas del campo alimentario". Si bien esta asignatura aporta destrezas y habilidades relacionadas con buena parte de las asignaturas específicas, tiene mayor relación con las correspondientes a la materia "Ciencias de la Nutricion, la Dietética y la Salud", especialmente con la asignatura "Fisiología Nutricional y Fisiopatología".

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)

Specific transversal competences of the degree course :>>Foreign language proficiency

  • CT1 : Read and understand texts in a foreign language.

 

Specific transversal competences of the degree course :>>IT and information competences

  • CT2 : Show computer and information system skills and abilities.

 

Specific transversal competences of the degree course:>>Oral and written communication competences

  • CT3 : Show oral and written communication skills.

 

General Competences of the Degree Course (CG):>>Basic training module

  • 2 : Understand the structure and function of the human body from molecular level to the complete organism at different stages of life.

 

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

No data

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2017-18

Proporcionar los conocimientos necesarios para comprender y describir los métodos básicos de la exploración funcional de los diferentes sistemas y aparatos y para utilizar los resultados normales de estos.

Facilitar la adquisición de las habilidades necesarias para la realización de determinadas exploraciones funcionales y técnicas de laboratorio.

 

 

 

;

General

Code: 27506
Lecturer responsible:
LAX ZAPATA, PEDRO
Credits ECTS: 6,00
Theoretical credits: 1,76
Practical credits: 0,64
Distance-base hours: 3,60

Departments involved

  • Dept: PHYSIOLOGY, GENETICS AND MICROBIOLOGY
    Area: PHYSIOLOGY
    Theoretical credits: 1,76
    Practical credits: 0,64
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught