UA
   DIETOTERÀPIA    Any acadèmic       Versió PDF.
Codi91025Descripció
Crdts. Teor.4Autoavaluació de la nostra alimentació. Potencial preventiu i terapèutic dels aliments.- Elaboració de dietes terapèutiques. Modificació de receptes tradicionals. Tractament dietètic de diversos problemes de salut: colesterol, diabetis, osteoporosi, arteriosclerosis, sobrepès, delgadesa, restrenyiment, diarrea, problemes de masticació, neurològics, artrosis, anèmia.
Crdts. Pract.0
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival a 5 ECTS.


Departamentos y Áreas
DepartamentsÀreaCrdts. Teor.Crdts. Pract.Dpto. Respon.Respon. Acta


Estudis en què s'imparteix
Universitat Permanent


Prerequisitos
Sense incompatibles


Incompatibilitats de matricula per continguts equivalents
Sense Dades


Matriculats (2019-20)
Grup (*)Nombre
1 27
TOTAL 27
(*) 1: 04/02-24/03 MJ CAMPUS AIII A3 - CAS


Oferida com a lliure elecció (2019-20)
Sense departament
Consulta Gràfica d'Horari
A efectes d'intercanvis en programes de mobilitat, la càrrega d'aquesta assignatura equival aFeu clic ací


Horari (2019-20)
ModeGrup (*)Data d’iniciData de finalitzacióDiaHora d’iniciHora d’fiAula
CLASSE TEÒRICA 1 04/02/2020 07/02/2020 M 17:00 20:00 A3/0003
  1 04/02/2020 07/02/2020 J 17:00 20:00 A3/0003
  1 08/02/2020 21/02/2020 M 17:00 20:00 A3/0003
  1 08/02/2020 21/02/2020 J 17:00 20:00 A3/0003
  1 22/02/2020 06/03/2020 M 17:00 20:00 A3/0003
  1 22/02/2020 06/03/2020 J 17:00 20:00 A3/0003
  1 07/03/2020 16/03/2020 M 17:00 20:00 A3/0003
  1 07/03/2020 16/03/2020 J 17:00 20:00 A3/0003
  1 17/03/2020 20/03/2020 M 17:00 20:00 A3/0003
  1 17/03/2020 20/03/2020 J 17:00 20:00 A3/0003
  1 21/03/2020 24/03/2020 M 17:00 20:00 A3/0003
(*) CLASE TEÓRICA
1: 04/02-24/03 MJ CAMPUS AIII A3 - CAS


Grups de matricula (2019-20)
Grup (*)QuadrimestreTornIdiomaDistribució (lletra nif)
1 Anual T CAS des de A fins a Z
(*) 1: 04/02-24/03 MJ CAMPUS AIII A3 - CAS


Objectius de l'assignatura / competències (2019-20)

Adquirir habilidades de autoevaluación dietética.
Conocer las necesidades básicas alimentarias y nutricionales de las personas que padecen diversos tipos de problemas de salud comunes.
Conocer el poder curativo de los alimentos: mitos y evidencia científica.
Adquirir habilidades de diseño básico de un plan de alimentación adaptado a los diversos problemas de salud, incluyendo la culinaria y la modificación de recetas tradicionales.
Concienciarse de la importancia de una adecuada nutrición para la resolución de diversas enfermedades así como para el mantenimiento de una calidad de vida física, psicológica y social.


Continguts teòrics i pràctics (2019-20)

Nutrientes y alimentos: potencial preventivo y terapéutico.
Autoevaluación dietética del individuo: ¿cómo como?
Planificación dietética diaria. La despensa terapéutica.
Tratamiento dietético del sobrepeso y la obesidad.
Alimentación en las enfermedades cardiovasculares.
La dieta en las personas con diabetes.
Adaptaciones dietéticas en trastornos digestivos comunes.
Alimentación en personas con anemia y en tratamiento con anticoagulantes.
Adaptaciones dietéticas en la artrosis, osteoporosis y fibromialgia.


Enllaç al programa
Professor/a responsable
Martínez Sanz , Jose Miguel


Metodologia docent (2019-20)
Classes teòriques i pràctiques

Primera parte de la sesión diaria:


Planteamiento teórico básico del tema a tratar, o bien a partir de una situación clínica concreta planteada al grupo (aprendizaje basado en problemas). Compartición de experiencias.


Visualización de videos cortos relativos al tema tratado.


Segunda parte de la sesión diaria:


Resolución de casos prácticos, en el que los alumnos, individual o grupalmente, aplicarán los conocimientos recibidos en diversas situaciones.


Se planteará un debate conjunto al final de cada caso planteado.


Tipus d'activitats: teòriques i pràctiques
No especificat


Professorat (2019-20)
Grup Professor
TEORIA DE 910251Gutiérrez Hervás, Ana Isabel
Martínez Sanz, Jose Miguel
Norte Navarro, Aurora Isabel
Enllaços relacionats
Sense Dades


Bibliografia

Alimentación adaptada a problemas de salud
Autors:GALLAR PÉREZ-ALBALADEJO, Manuel
Edició:Dades no disponibles.
ISBN:978-84-931866-5-4
Recomanat per: MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Dieta y cáncer : qué puede y qué no puede hacer tu alimentación frente al cáncer
Autors:BASULTO, Julio ; CÁCERES, Juanjo
Edició:España : MARTINEZ ROCA, 2018.
ISBN:9788427044999
Recomanat per: MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Krause. Mahan. Dietoterapia. 15ª edición
Autors:Raymond, J; Morrow, K
Edició:Barcelona : Elsevier, 2021.
ISBN:9788491139379
Recomanat per: MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Nutrición y dietética clínica
Autors:Salas-Salvadó, J; Bonada i Sanjaume, A; Trallero Casañas, R; Saló i Solà, ME; Burgos Peláez, R.
Edició:Barcelona : Elsevier, 2019.
ISBN:9788491133032
Recomanat per: MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ] [ Accés a les edicions anteriors ]

Sin dieta para siempre
Autors:Uriarte, Gabriela
Edició:Barcelona : Vergara, 2019.
ISBN:978-84-17664-16-9
Recomanat per: MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]

Tratado de nutrición
Autors:HERNÁNDEZ RODRÍGUEZ, Manuel ; SASTRE GALLEGO, Ana (dirs.)
Edició:Madrid : Díaz de Santos, [1999].
ISBN:84-7978-387-7
Recomanat per: MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL
[ Accés al catàleg de la biblioteca universitària ]
Dates d'exàmens oficials (2019-20)
Informació no disponible en aquests moments.
(*) 1: 04/02-24/03 MJ CAMPUS AIII A3 - CAS


Instruments i criteris d'avaluació (2019-20)
Avaluació contínua